Donatie


DonatiesBeleef en leer van een wereld in miniatuur


Jaarlijks realiseren we tientallen grote en kleine projecten waarmee we met name kinderen, senioren en minder validenen laten genieten en leren van de bijzondere ervaring van model-, maquette- en miniatuurbouw. Bovendien groeit onze collectie en stellen we deze op zoveel mogelijk locaties tentoon. Zonder uw financiĆ«le steun kunnen we dit werk niet doen. Daarom hebben wij u als donateur nodig. 

Donatie of gift


Giften en donaties aan Modelspoorbaan Stichting De dagbesteding zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Maar de fiscus behandelt eenmalige giften en periodieke giften (schenkingen) wel verschillend. 

Periodieke Donatie


U kunt als donateur een machtiging voor een automatische incasso afgeven. U kiest er dan voor om - met een door u vastgestelde regelmaat - een bepaald bedrag van uw rekening af te laten schrijven. Doneer nu via het donatieformulier (volgt). 

Eenmalige giften


Voor de aftrekbaarheid van de belasting geldt het volgende:
Eenmalige giften zijn aftrekbaar van uw inkomstenbelasting als u tussen de 1 procent en 10 procent van uw bruto-inkomen schenkt. U kunt daarvoor alle giften en donaties aan verschillende organisaties binnen een jaar bij elkaar optellen. Voor een gezin met een modaal inkomen van €33.000 komt dit neer op een bedrag tussen de €330,- en €3.300,- per jaar. Doneert u meer of minder dan is dit niet aftrekbaar. Doneer nu via het donatieformulier (volgt). 

Zakelijk geven


Heeft u een BV? Dan kunt u ook zakelijk geven vanuit uw BV. Voor een eenmanszaak, C.V., V.O.F., et cetera. gelden de regels van particuliere giften. Jaarlijkse giften tot een maximum van 50 procent van de fiscale winst zijn voor de VPB aftrekbaar. 

Voor giften over te maken op rekening 322486041 met vermelding Modelspoorbaan Stichting De Dagbesteding

Hartelijk dank daar voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten