woensdag 28 juni 2017

vandaag 07:57
Berlin-Alexanderplatz
Model trein Loxx sluit en zal worden geveild

De miniatuur wereld "Loxx" Alexa heeft te sluiten en is nu beschikbaar op Ebay voor de veiling kant - "Koop Nu prijs: 749.000 euro". NILS HAGEMANN
De mini-district regering in Loxx op Alex.Mehr artikel
De mini-district regering in Loxx op Alex.FOTO: PICTURE ALLIANCE / DPA

Problemen met de luchthavens van Berlijn. Een paar jaar geleden slechts één is afgerond, werkte prima - en is al gesloten. Parallel bijna 1.000 gebouwen en 45.000 bomen zullen verdwijnen, en ongeveer 50.000 kleine Berlin verliezen hun huis.

Maar dit alles is alleen van toepassing op kleine schaal: Hoewel het nog steeds geen gebrek aan publiek, de miniatuurwereld Loxx in Alexa is dat de Berlijnse equivalent van de Hamburger "Miniature Wonderland", 31 augustus gesloten en vervolgens geveild op Ebay. De Vrienden van de Small Worlds, maar maak je geen zorgen: er is nog steeds de component modellen in de Lego Discovery Center in de Sony complex aan de Potsdamer Platz. En op vrijdag presenteerde een nieuwe miniatuur wereld in de basisstructuur van de televisietoren en opende gedurende de dag aan: de "Little Big City".

De Loxx is een paradijs voor hobbyisten

Sinds 2004 is het Loxx op Alexanderplatz kinderen, ouders, grootouders en hobbyisten biedt een manier om weg te komen voor een paar uur in een Lilliput. Een idee van de initiatiefnemer Stefan Göddeke de oorspronkelijke 600 vierkante voet faciliteit werd gebouwd met 70 medewerkers. Vandaag heeft de Berlin-replica gegroeid door een derde, heeft één miljoen bezoekers ontvangen en is niet alleen de bekende attracties in schaal 1:80 als de tv-toren of delen van de overheid district, maar kunnen bezoekers zich rond of zelfs een onderdompelen in fantasiewerelden, een magisch bos gloednieuw afgewerkte luchthaven.

De op twee na grootste modelspoorbaan ter wereld

Maar zijn dagen zijn geteld. Er waren problemen met de verlenging van de huurovereenkomst in Alexa geweest, wijst Jörg Wreh, hoofd van Loxx op. Dit moet zo slecht dat werd besloten om de werking blijkbaar helemaal te stoppen zijn geweest. De Anlanger met haar vier kilometer lange spoorlijn, samen met de Berlijnse stadsbeeld zal worden geveild op Ebay - op dinsdag 350 waarnemers, is dit misschien niet zo veel als je zou verwachten, gezien de populariteit van de Loxx. maar het kan ook liggen op de prijs: "Koop Nu prijs" van 749.000 euro is niet echt interessant voor Otto Normalverbraucher.

De voorbereidende werkzaamheden voor de opening van "Little Big City" laufen.Mehr artikel
De voorbereidende werkzaamheden voor de opening van "Little Big City" laufen.FOTO: DPA
Nog meer voor beleggers of geliefden die van plan zijn om een ​​dergelijke operatie voort te zetten. Of om een ​​goed-off met de wens een beetje groot stuk van de Berlijnse huis. De prijs lijkt niet geheel onterecht te zijn: 500 werkuren aan het enorme complex met ongeveer 170.000 meter kabel te verminderen zijn opgenomen. De 30 computers zijn nodig om het systeem te bedienen, daar is aan het.

Jörg Wreh, die vooruit kijkt naar het naderende einde helaas, is bijna sinds het begin. Hij begon als elektricien. "Ik had al snel een van de vele leuke mensen begonnen, zich prettig voelen mezelf." Het betekent dat het erg leuk om zo'n geweldig team hebben gecreëerd. Je voelt hoe dicht hij heeft samengewerkt met zijn vrienden en medewerkers. "Voor mij is een kleine familie is gebroken." Hij vertelt nog euforisch uit zijn spoor wereld. zijn slechts over de achtergrond van de afsluiting en de mogelijke financiële problemen om hem te overhalen alleen hints.

STATION ZOO, ZEER KLEINE: THE MINI BERLIN IN BEELD
Zoologischer Garten station Hardenbergplatz toegevoegd vogelvlucht. Alles is normaal ... precies wat de berg is helemaal naar rechts?

1 van 17FOTO: ANDRÉ GÖRKE
Zoologischer Garten station Hardenbergplatz toegevoegd vogelvlucht. Alles is normaal ... maar wat moet de berg ...
terug
Zoologischer Garten station Hardenbergplatz toegevoegd vogelvlucht. Alles is normaal ... precies wat de berg is helemaal naar rechts?
En dat is de berg achter de Bahnhof Zoo in helderheid. We zijn hier in de miniatuurwereld "Loxx" top van het winkelcentrum Alexa, waar de fabriek is gevestigd. Het ziet er echt als het origineel, zelfs de high-rise rechts op het scherm. Helaas kan het systeem alleen maar tot 31 augustus 2017 te zien U zal worden geveild op eBay.
De tentoonstelling is dagelijks geopend van 10 tot 20u. Wie weet in Berlijn, herkent veel opnieuw - hier: (. Bellevue, zwangere oester, ev), de ster en de Tiergarten
Aan het Michael brug. Evenals in het oorspronkelijke: Onderaan de Spree achter BVG hoofdkantoor in Trias constructie uiterst links van de S-Bahn Jannowitzbrücke.
Hier de Loxx hobbyisten hebben aangetoond tact: Vele, vele mensen op de Jannowitzbrücke - alleen het recht Spreeuferbe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten